Župan Ževrnja svečano otvorio novi kompleks omladinske škole RNK Split

Župan Ževrnja i Slaven Žužul – otvorenje omladinske škole

Iako su Splitovi pomoćni tereni zajedno s novim kompleksom omladinske škole već prošlog tjedna kršteni pobjedom kadeta i juniora, svečano otvaranje upriličeno je u četvrtak navečer (FOTOGALERIJA). Osim djece iz omladinskog pogona, njihovih trenera, zaposlenika i djelatnika kluba, u Parku mladeži se okupio i veliki broj prijatelja Splita, sportskih djelatnika, te osoba iz javnog i političkog života grada.

Zabavni program vodio je popularni Damir Mihanović Ćubi, a za glazbeni dio bila je zadužena klapa Cambi Split. Otvorenju je trebao prisustvovati i gradonačelnik Ivo Baldasar, no na kraju nije uspio doći zbog drugih obaveza. Suvremeni kompleks koji je nikao u Parku mladeži blagoslovio je fra Željko Tolić, a svečano ga je otvorio župan Splitsko – dalmatinske županije Zlatko Ževrnja. 

– Ja sam donedavno bio načelnik općine Dugopolje i dugo sam bio u nogometu na čelu jednog kluba. U tom klubu sudjelovao sam u izgradnji ovakvih objekata i znam koliko treba truda i odricanja za napraviti ovako nešto. Zato čestitam RNK Splitu, djeca su dobila sjajne sadržaje. Čujem da ovdje trenira preko 350 djece, to je nešto prekrasno i ovakvih objekata treba biti što više u Splitu i županiji. Čestitam RNK Splitu na sportskim uspjesima, rezultatima, ali i na tome što su iznjedrili jednog Antu Rebića. Nadam se da će među ovom djecom biti što više takvih. Velika mi je čast što mogu ove terene proglasiti otvorenim – kazao je Ževrnja kojem je predsjednik Splita Slaven Žužul uručio Rebićev dres.

Predsjednik Splita potom se obratio okupljenima.

– Naš klub i naša nogometna škola nikada nije imala ovakve uvjete za rad. Sve ovo što vidite ovdje napravljeno je iz vlastitih sredstava na gradskoj zemlji, a pravo korištenja ima naš RNK Split. Sve što je ovdje uloženo i napravljeno trajno ostaje gradu Splitu. Bez obzira na loše uvjete u kojima je radila naša omladinska škola, ona je ipak stvorila igrača za kojim je posljednjih dana trčalo pole Europe. Taj igrač zove se Ante Rebić i zato ću danas našem županu dodjeljujem Rebićev dres kao simbol dobrog rada omladinske škole – kazao je Slaven Žužul koji je zatim predao ključeve kompleksa šefu omladinske škole Darku Butoroviću kojem je poželio sreću u daljnjem radu.

Svečanost je okončana veličanstvenim desetominutnim vatrometom, a nakon toga nastavljeno je druženje u novim prostorijama Splitove omladinske škole.

 

Izvor: RNK Split

Leave a comment

Filed under Uncategorized

Leave a comment