Slaven Žužul predstavio novog trenera Stanka Mršića i novog igrača

Predsjednik kluba RNK Split Slaven Žužul

Predsjednik kluba RNK Split Slaven Žužul

RNK Split je danas i službeno predstavio novog trenera Stanka Mršića, te napadačko pojačanje koje stiže iz Zadra, Mršićevog sina Antonija. Stanko Mršić potpisao je s “crvenima” ugovor na dvije godine, dok će Antonio s klubom iz Parka mladeži biti vezan na tri godine. Dodajmo da će pomoćnici novog trenera biti dosadašnji trener Splitovih juniora Ivan Matić, te Goran Šušnjara koji je asistirao i bivšem treneru Zoranu Vuliću. Kondicijski trener je Ivo Katušić, dok će brigu za vratare i dalje voditi Tiho Bulat.

Prometno je bilo jutros u Parku mladeži, na predstavljanju oca i sina Mršića pojavio se veliki broj novinara, što je iznenadilo obojicu, budući da u Osijeku i Zadru nisu navikli na takvu medijsku pažnju.

– Nisam dugo imao ovakvu publiku ispred sebe, očito sam došao u veliki klub – započeo je Stanko Mršić, pa nastavio.

– Moram zahvaliti predsjedniku i ljudima oko njega na povjerenju koje su mi ukazali. Ja sam nakon početka svoje nogometne karijere u Mračaju došao u Split, bio sam tri godine ovdje i mogu reći da je Split grad moje mladosti, a RNK Split klub u kojem sam sazrio kao igrač. Simpatije između mene i Splita su postojale od prije, došao sam u Park mladeži graditi jedan projekt, boriti se za sam vrh tablice jer mislim da ekipa ima potencijala za to. Učinit ću sve da klub bude na boljim pozicijama od onih koje je zauzeo u protekloj sezoni, želim da odemo u Europu i da se borimo za sam vrh tablice – otkrio je novi kormilar “crvenih”.

Novinari su podsjetili Mršića kako je često znao reći da će kada dođe u stabilan klub odjenuti odijelo, staviti kravatu i boriti se za sam vrh tablice.

– Istina, do sada sam uvijek imao nesreću da vodim klub u kojem nema novca, takvi su bili uvjeti u dosadašnjim klubovima koje sam trenirao. Sada dolazim u klub koji je organiziran i sigurno ću u tom pravcu tražiti i adekvatne rezultate. Ima u našoj ligi još nekoliko klubova sa sređenom situacijom, liga je ove sezone nešto složenija i sigurno će biti zanimljivo. Split je klub koji je u mom srcu, tu sam dobio nogometno ime, imam solidnu ekipu, iako još ne znamo tko će otići, a tko doći, međutim dat ćemo sve od sebe da budemo u samom vrhu – obećao je Mršić.

U momčadi će opet imati svog sina Antonia, od sada ga je trenirao dva puta.

– Ja i Antonio smo bili skupa do sada, od njega tražim nekada više nego od drugih, ali na njemu je da trenira što bolje i da se pokuša izboriti za priliku. To je sve što očekujem kako od njega, tako i od ostalih igrača – zaključio je Mršić.

Odmah za početak, Antonija su pitali hoće li u Splitu živjeti s ocem.

– A ne, ne, živjet ću sam – kazao je novi napadač “crvenih”, na što mu je otac u šali dobacio: “Mama nije rekla tako” – što je izazvalo smijeh u press centru RNK Splita.

– Drago mi je što sam došao u ovako ambiciozan klub, sa Zadrom sam se stalno borio za opstanak, sada imam priliku za napraviti nešto više u karijeri, boriti se za Europu. Mislim da je ovo odlična odskočna daska za mene – nastavio je Antonio u ozbiljnijem tonu.

– Od oca sam naučio najviše u dva navrata kada me trenirao, tada sam najviše i napredovao pa se nadam da ću tako nastaviti i ovdje.

Antonio je bio želja brojnih hrvatskih prvoligaša, no Split je na kraju bio najbrži i najkonkretniji.

– Spominjali su se Hajduk, Dinamo i Rijeka, ali Split je stvarno bio konkretan, vidio sam entuzijazam kod ljudi s kojima sam pričao zbog čega nisam puno dvojio pri odabiru. Drago mi je što sam tu – zaključio je Antonio.

 

Izvor: dalamcijanews.com

Advertisements

Leave a comment

Filed under RNK Split, Slaven Žužul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s