Slaven Žužul o odlasku Zorana Vulića: Počeli smo prijateljski, rastali se prijateljski

Slaven Žužul i omladinska škola RNK Split

Slaven Žužul i omladinska škola RNK Split

Nakon poraza od Dinama Zoran Vulić podnio je ostavku na mjesto trenera RNK Split. Nakon što je svoju odluku priopćio igračima i upravi kluba donesena je odluka da ona nastupi odmah, a ne na kraju sezone kako je to prvotno ponudio Vulić.

Uprava kluba i svi u Splitu željeli bi zahvaliti Zoranu Vuliću na radu i profesionalizmu koje je pokazao posljednjih mjeseci.

– Kad se sve zbroji iza nas je uspješna suradnja. Zoran je došao u trenutku kad smo stajali loše na tablici i sigurno da je podigao momčad. Mnogi igrači su napredovali u ovom razdoblju i njegove zasluge u tom dijelu su velike. Sad se rastajemo, ali budućnost je ispred nas. Mi kao klub idemo dalje, ispred nas je borba za mjesto u Europi. Sigurni smo da će i Zoran kao trener nastaviti svoj put. U svakom slučaju želim mu sreću – kazao je predsjednik kluba Slaven Žužul.

U trenutku kad je Zoran Vulić došao u klub momčad Splita nalazila se na 7. mjestu prvenstvene ljestvice. U 20 kola u kojima je vodio prvu momčad osvojio je 34 boda od čega 25 u domaćim i 9 u gostujućim utakmicama. Split je po prvi put u HNL-u pobijedio Dinama i Hajduka. Nakon prijateljskog rastanka s upravom kluba Vulić je kazao:

– Poslije utakmice s Dinamom procijenio sam da u ovom trenutku Splitu ne mogu pružiti više. Razišli smo se, ali iza mene je osam radnih mjeseci i držim da smo napravili dobre stvari. Bio sam spreman voditi momčad do kraja prvenstva, ali nakon što sam odluku o odlasku priopćio momčadi i ljudima iz kluba, uprava je odlučila da je bolje da odem odmah.

Imao sam dobre uvjete, odličnog predsjednika te se njemu i njegovoj obitelji još jednom zahvaljujem na ukazanom povjerenju, podršci i suradnji. Zahvalio bih se svim ljudima koji su bili uz momčad, od oružara, čistačica, do svog pomoćnog osoblja. Slaven Žužul je najbolji predsjednik s kojim sam ikad radio. Počeli smo prijateljski i rastali se prijateljski. Volio bih kad bi u Hajduku bio ovakav predsjednik. Ispričavam se navijačima Splita zbog poraza od Hrvaca, ali što se mene tiče volio bih da smo izgubili od već od Orkana jer jedan klub ovakvog renomea ne smije igrati županijski kup. Splitu i mojem nasljedniku, tko god on bio, želim sreću u borbi za Europu i u narednim sezonama, a ja ću se ovo ljeto baviti turizmom i najmom apartmana u Radunici.

Tko će voditi momčad u preostala dva prvenstvena kola znati će se tijekom današnjeg dana.

Advertisements

Leave a comment

Filed under RNK Split, Slaven Žužul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s