101. rođendan RNK Split: Splitovci položili cvijeće na Lovrincu

Splitovci položili vijence na grob osnivača kluba

Splitovci položili vijence na grob osnivača kluba

Splitovci su jutros, na 101. rođendan kluba, položili vijence na grobove prvog predsjednika i osnivača kluba Šime Rosandića, veliko prijatelja i navijača kluba iz Parka mladeži, Milorada Bibića Mosora, te pored centralnog križa na gradskom groblju Lovrinac, u spomen na sve preminule splitovce.
Izaslanstvo predvođeno predsjednikom kluba, Slavenom Žužulom, sportskim direktorom Tonćem Bašićem, tajnikom kluba Željkom Sučićem te počasnim predsjednikom Žarom Mihaljevićem se najprije uputilo na mjesto gdje je Šime Rosandić pokopan zajedno sa svojom ženom Maricom.

Polaganju vijenaca prisustvovala je i Rosandićeva unuka Zrinka, te najvjerniji navijači koji su to bili u mogućnosti. Nakon toga vijenci su položeni na Mosorov grob i na centralni križ.

Nešto iza 12 sati, u skladu s običajem koji je prije 16 godina pokrenuo upravo Mosor, počasni predsjednik kluba okupio je najbliže klupske suradnike na ručku u restoranu Konzul – Mosor i ja smo ovako slavili svake godine, kao da se radi o našim rođendanima i siguran sam da mu je drago što smo nastavili s ovom tradicijom. – kazao je Mihaljević.

U ime društva prijatelja dodijelio je i prigodne poklone članovima uprave kluba, a među poklonima specifičan je bio i poklon u “Mosorovom stilu”. Naime Žarko Mihaljević, također član vaterpolo kluba “Mornar” predsjedniku je poklonio kupaće gaćice crvene boje i s otisnutim znakovljem Radničkog nogometnog kluba Split: – Želimo Vam da se nakon uspješne sezone, ovo ljeto u miru odmorite i okupate te da spremni i svježi dočekate novu sezonu – kroz smijeh je završio počasni predsjednik.

Večeras u 19.30 u klupskim prostorijama organizirana je zakuska i nastavak dodjele priznanja zaslužnim splitovcima.

Fotografije možete pogledati na portalu Dalmacija News.

Advertisements

Leave a comment

Filed under RNK Split, Slaven Žužul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s