RNK Split i klapa Cambi donirali KBC-u Split uređaj vrijedan 50.000 kuna

RNK Split i klapa Cambi donirali uređaj za praćenje vitalnih funkcija bolnici na Križinama

RNK Split i klapa Cambi donirali uređaj za praćenje vitalnih funkcija bolnici na Križinama

Jedinica intenzivnog liječenja bolnice na Križinama od danas je bogatija za monitor koji prati vitalne funkcije pacijenata, a koji su im svečano uručili čelnici RNK Splita i klape Cambi.

Sredstva za kupnju ovog uređaja su, podsjetimo, prikupljena na humanitarnom koncertu koji je 19. prosinca prošle godine održan na Gripama. Za organizaciju ove hvalevrijedne akcije na kojem je skupljeno više od potrebnih 50 tisuća kuna pobrinuo se RNK Split, a prepunu dvoranu su uz klapu Cambi zabavljali Zorica Kondža, Neno Belan, Vinko Coce i klapa Sveti Florijan.

Uređaj su danas predstavnicima KBC-a Split uručili predsjednik i potpredsjednik Splita, Slaven i Jozo Žužul u pratnji prvotimaca Andrije Vukovića, Ante Rebića, Ante Ercega, te članova klape Cambi.

U ime KBC-a Splitu i klapi Cambi su se zahvalili Vedran Kovačić, voditelj Samostalnog odjela za intenzivnu medicinu Klinike za unutrašnje bolesti, pomoćnica ravnatelja KBC-a Split Maja Radman, te doktorica Alena Srdelić.

– Hvala vam svima od srca na ovoj lijepoj gesti, ja se samo nadam da će u budućnosti biti još ovakvih akcija. RNK Split i klapi Cambi se zahvaljujem u ime cijele bolnice – kazao je Kovačić.

Predsjednik “crvenih” Slaven Žužul obećao je da se klub i ubuduće odazivati ovakvim akcijama.

– Zahvaljujem se klapi Cambi koja je bila idejni začetnik koncerta, drago mi je da je koncert uspio i što je naš klub sudjelovao u svemu. Najbitnije je da smo prikupili novac za uređaj i sa zadovoljstvom vam ga danas uručujemo. Posebno se zahvaljujem publici i svima onima koji su svojim donacijama pomogli u prikupljanju sredstava. Nadam se da ćemo dogodine napraviti i nešto puno veće – kazao je Žužul u obraćanju prisutnima.

Za kraj je nekoliko riječi o svemu kazao i predsjednik udruge Klapa Cambi Ante Nikolić.

– Najveće zasluge za pribavljanje ovog aparata ipak idu RNK Splitu koji se pobrinuo za cjelokupnu organizaciju koncerta. Bolnici želim puno sreće u radu, a ako bude trebalo opet se odazvati na neku sličnu humanitarnu manifestaciju, mi smo tu, pjevat ćemo kad god bude trebalo – zaključio je Nikolić.

Advertisements

Leave a comment

Filed under RNK Split, Slaven Žužul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s