Slaven Žužul poslao poruku Modrima: ‘U iduće četiri godine želimo biti prvaci’

Od kluba iz stečaja do europskog predstavnika – to je put Splita, danas stabilnog prvoligaša. Nema nogometnog kluba bez privatnog ulaganja, bez vremena i truda. Ne stvara se klub radeći od 8 do 16, tako je i Žužul došao u RNK Split i napravio klub koji je stekao respektabilan status u HNL-u. Redovite su isplate, nema arbitraža u Parku mladeži, a za image kluba koji teži velikim dosezima odavno se Žužul pobrinuo kupnjom klupskog autobusa.

Predsjednik kluba RNK Split Slaven Žužul

Predsjednik kluba RNK Split Slaven Žužul

No, kakva je konačna vizija Splita, koji je cilj Slavena Žužula sa Splitom?

– Uh, dobro je pitanje. Što želimo napraviti? Ono što bi svatko na mom mjestu htio. Sportski rezultat u okvirima mogućega, u okvirima realnosti. Danas je to svakako ulazak u Europu. Želim stvoriti dugotrajno stabilan klub i mislim da sam na dobrom putu. Moram popraviti uvjete rada omladinske škole, do ljeta ćemo biti gotovi s umjetnom travom i Crvenom kućom. U dogovoru s Gradom i ASK-om na njihovu bacalištu bismo napravili igralište dimenzija 60×80 metara, jer smo loši s infrastrukturom. I htio bih natkriti tribinu. Da možemo imati nastupe u Europi. Istina, potrebno nam je to i inače. Neće nitko doći na utakmicu u kišno doba jer ne može se utakmica gledati ispod kišobrana

Možemo li malo približiti viziju. Kakav bi Split trebao izgledati za četiri godine, što ćemo gledati 2017. u Parku mladeži?

– Što se mene tiče, u iduće četiri godine želimo biti i prvaci. Ali tek ćemo vidjeti je li to moguće. Radimo ozbiljno, treća nam je godina u 1. HNL ligi, a svi bi rekli kao da smo “sto godina” s najboljima u elitnom razredu. Nema nas puno u klubu, ali svi skupa rintamo kao konji od jutra do mraka. Za razliku od svih klubova, kad se vratimo iz Turske to je nama kao da smo bili u svemiru i vraćamo se na Zemlju. Da, vraćamo se na Zemlju, jer idemo u obližnje Mravince na treninge. Odnijeli smo gore kvarcni pijesak i branke da bismo mogli normalno trenirati. Takva nam je svakodnevnica, nemamo prave uvjete. Doduše, oko Splitova igrališta postoje pozicije gdje se mogu raditi kvalitetni tereni, ali s obzirom da je Split bio u stečaju, nije se znalo što će biti sa Splitom u budućnosti, pa su se ti prostori popunili. Ja se ne bih selio u Mravince ni u Dugopolju tražio terene za kamp. S ovim bismo u Parku mladeži zaokružili cjelinu, ali moramo imati razumijevanje Grada Splita.

Advertisements

Leave a comment

Filed under RNK Split, Slaven Žužul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s