Unatoč krizi u građevini, tvrtka Slavena Žužula Skladgradnja i ove godine bilježi rast

Rast dobiti u ovoj godini za Skladgradnju

Skladgradnja bilježi rast

Građevinske kompanije bilježe znatne gubitke tako da se i u ovoj Novoj 2013. godini ne očekuje oporavak tržišta. Građevinske kompanije ne mogu podmirivati svoje obaveze, pa se sukladno tome predviđaju stečajevi mnogih građevinskih tvrtki.

Neke od većih tvrtki koje su podnijeli zahtjev za pokretanje predstečajnog postupka : Dalekovod, Geotehnika, Konstruktor a kako stvari stoje to čeka i Ingru koja je mjesecima na rubu bankrota. Nexe grupa poznata kao domaći no ujedno i najveći proizvođač građevinskog materijala ima problema sa isplatom korporativnih obveznica.

Iz javno dostupnih podataka neke od desetak najvećih hrvatskih građevinskih kompanija unatrag dvije godine akumulirale su ogromne gubitke. Iako je Hrvatska imala ogromna ulaganja u gradnju cestovne infrastrukture u nadi da će na taj način omogućiti razvoj u domaćem građevinarstvu kako bi mogle biti konkurente i na stranim tržištima. Nažalost ishod je potpuno drugačiji , iako je u Hrvatskoj sagrađeno 700 kilometara autocesta u periodu od 2004. di 2011. godine suprotno načelima ekonomije cijena rada nije padala već baš suprotno – cijena je rasla.

Skladgradnja grup d.o.o. bilježi rast

Skladgradnja grup d.o.o. bilježi rast

Tako da je na radove na autocesti Zagreb- Rijeka- Zagreb potrošeno tridesetak milijardi kuna. Zapravo je nelogično da sada te iste tvrtke propadaju a trebale su konkurirati na stranom tržištu . Građevinarima dodatno šteti novi zakon o porezu na nekretnine.

No unatoč krizi tvrtka Skladgradnja ( vlasnik Slaven Žužul) i ove godine bilježi rast tj. povećanu dobit. Više pročitaje na Skladgradnja bilježi rast unatoč krizi

Advertisements

Leave a comment

Filed under Slaven Žužul, Žužul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s