Tvrtka Skladgradnja ostvaruje mjesečnu dobiti od 1,5 milijuna kuna

skladgradnja

Tvrtka Skladgradnja ostvaruje mjesečnu dobiti od 1,5 milijuna kuna

Skladgradnja grup je 2008. godine ali i 2010. i 2011. godine imala prihode po 150 milijuna kuna, no danas u doba recesije stanje više nije izvrsno te se ne mogu pohvaliti sa prihodima većim od pola milijarde kuna, tvrtka Skladgradnja posluje bez ikakvog poreznog dugovanja. Nažalost broj zaposlenih u tvrtki smanjen je sa 786 zaposlenih na 446 zaposlenika. No tvrtka i dalje posluje sa nezanemarivom dobiti od 18,5 milijuna kuna a nakon oporezivanja vlasnicima ostaje milijun i pol kuna profita mjesečno.

Krajem 2012. godine općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo optužnicu protiv predsjednika RNK Splita Slavena Žužula, tajnika Špire Barbarića, Sportskog direktora Nenada Pralije i knjigovotkinje Snježane Blažević te protiv nogometnog kluba Split jer su oštetili državni proračun za 8,9 milijuna kuna. Iako se ime Slaven Žužul povezivalo sa mnogim aferama, ova je optužnica prva koju je DORH podigao protiv Slavena Žužula.   Afere s kojim ga se povezivalo vezane su za tvrtku Skladgradnja grup.

Usprkos svim aferama medijskim natpisima, tvrtka Skladgradnja nastavila je uspješno poslovati i dalje. Danas se Skladgradnja može pohvaliti sa poslovima izgradnje makarskog lukobrana, mosta na rijeci Dravi kod Petrijevaca, na autocesti Dalmatina. Ova optužnica od strane DORH-a prisjetila nas je na prošle afere u kojim se provlačilo ime Slaven Žužul. Uhićen je tri puta od 2009. do 2011. godine. Prvo uhićenje dogodilo se u akciji Nesklad, točnije zbog poslova koje je tvrtka Skladgradnja dobivala od HAC-a (Hrvatskih cesta). S vlasnikom Skladgradnje uhićeni su i čelnici HAC-a Jurica Prskalo, Marijo Lovrinčević, Goran Legac i Željko Kandžija zbog optužbe da su pretplatiti posao bojanja tunela Sveti Rok i Mala Kapela. Istraga traje još i danas, pune 3 godine. U procesu je došlo do zastoja jer sud ne može naći vještaka koji bi dao konačno mišljenje o cijeni bojanja tunela Sveti Rok i Mala Kapela.

Optužnica za Radnički nogometni klub Split – sumnja za isplaćivanje plaća igračima na crno
DORH u svojoj optužnici tereti Slavena Žužula da je u periodu od lipnja 2012. do svibnja 2011. “s namjerom da izbjegavanjem plaćanja fiskalnih obveza u državni proračun nogometnom klubu iz Splita pribavi znatnu novčanu dobit, kao stvarni voditelj tog kluba, a zatim i kao njegov predsjednik, zatražio od Nenada Pralije kao sportskog direktora, tajnika Špire Barbarića i knjigovotkinje Snježane Blažević, koja je bila zadužena za vođenje poslovnih knjiga, da zaposlenim djelatnicima, igračima i trenerima isplaćuju naknade bez evidencije u poslovnim knjigama i bez plaćanja pripadajućih poreza i doprinosa u državni proračun”.

Prošle godine USKOK je odustao od progona knjigovotkinje Snježane Blažević,  sportskog direktora Nenada Pralije  tajnika Špire Barbarića zbog sumnje podmićivanja sudaca,  no Općinsko državno odvjetništvo je preuzelo je optužnicu za kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Advertisements

Leave a comment

Filed under Jozo Žužul, RNK Split, Slaven Žužul, Žužul

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s